Intenziv

trimesečna delavnica
trenutno ni razpisanega termina

VIBRACIJA - ZVOK - TIŠINA

3-mesečni INTENZIV v Parinami, Ljubljana
3x na teden: PO, TO in PET | 5:15 - 6:15 |
+ 2 soboti: | 6:00 - 9:00 |
vsak dan: PO - PET | 5:15 - 6:15 |
vsaka sobota: | 6:00 - 9:00 |
nedelje: | 6:00 - 7:00 |
CENA: 790eur - enkratno plačilo
3 x 295eur - mesečno plačilo

Trimesečna delavnica VIBRACIJA – ZVOK – TIŠINA je namenjena aktivaciji življenjske sile, ki skozi začetno metodo tresenja odstranjuje stare neuporabne stebre in čisti našo notranjo omaro. Ko boste iz sebe odvrgli vse odvečno, boste končno zadihali s polnimi pljuči v tišini in miru. 

Vibracija je gibanje, je življenje, je izvor plesa, je izvor vseh izvorov – to je aktivna sila, ki nas pelje v tišino. Opazovanje je ključni del, da bi lahko prepoznali, zakaj se vibracija manifestira na določen način. Prehod iz grobega vibriranja v fino/mehko pomeni proces čiščenja našega notranjega stanja. 

Ko z metodo tresenja poženemo življenje znotraj nas, prižgemo svoj notranji ogenj. Ogenj oddaja svetlobo, ki nam pomaga videti, kje smo, kakšno je naše trenutno stanje. Naletimo lahko na dobro ali slabo. Morda smo preveč togi v razmišljanju in nesposobni čustvovati; lahko se odprejo bolečine, ki jih v sebi nosimo iz preteklosti, ali travme neprijetnih dogodkov in izkušenj. Morda si ne upamo stopiti korak naprej, ker ne zmoremo zaupati sebi in življenju.

V trimesečni meditaciji bomo potovali skozi proces opazovanja svoje lastne vibracije. Vsi smo edinstveni in vsak od nas ima svojo lastno noto, svojo lastno vibracijo. To je ‘lastni zvok’ našega bitja, individualen, poseben in drugačen od zvoka drugih ljudi.

Modri ljudje so poznali svoje telo, poznali so astronomijo, matematiko, psihologijo, zeliščarstvo … Vedeli so, da v vseh stvareh obstaja skrivnost – vidno izza nevidnega. To živo znanje so prenašali direktno od srca do srca. Resnična spoznanja so se jim odkrivala preko čuječnega opazovanja narave. Vedeli so, da vse, kar je ustvarjeno, živi v medsebojni odvisnosti. Vse je povezano, vsi smo del celote, zato pravo znanje in razumevanje obstajata znotraj nas. Ko pogled obrnemo navznoter in kljub strahu, nezaupanju in dvomom opazujemo, kar je v nas, se nam odpre možnost spoznanja. Znanje notranjega je ena od Božanskih Skrivnosti. Razpreti je potrebno svoje srce, svoje dušo, jo osvoboditi težkih okov, ki ji ne pustijo, da bi poletela. Šele ko je duša prosta vseh tančic materialnega sveta, zares vidi in ve. Pot osvoboditve je pot ljubezni, ne zavisti, sebičnosti, dvoličnosti, obrekovanja; to je pot opuščanja nizko vibrirajočih emocij in misli. 

Dokler je naše srce prekrito s tančicami navezanosti na različne umske koncepte, je ta vibracija groba. V procesu zavestnega čiščenja pa se ta groba vibracija spreminja v vse bolj subtilno in fino noto. Proces transformacije se začne na nivojih fizičnega telesa – zato bomo začeli z osvobajanjem telesa od togosti in nepretočnosti, sproščali bomo trdoto mišic, mehčali prožnost sklepov in pozorno ozaveščali čudovite potenciale svojega telesnega instrumenta.

Proces pomeni potopiti se v globino svoje notranjosti in se odgovorno soočiti s svojimi sencami; pomeni sprejeti se in razumeti sebe takšnega, kot si v danem trenutku, brez kakršnegakoli argumentiranja, opravičevanja, samopomilovanja.

1. mesec: VIBRACIJA

Proces čiščenja skozi vibracijo je pravzaprav proces uglaševanja svojega telesa z nam lastno frekvenco; z avtentičnim ritmom. Prvi mesec se bomo veliko tresli. Učinki tresenja so dokazano zdravilni, kajti tresenje pozitivno vpliva na fizično zdravje, čisti nezdrava emocionalna stanja in odpravlja negativne in destruktivne misli.

1. faza, 10 minut
HOJA po prostoru in nato v krogu v določenih ritmih in z uporabo vizualizacije. Ritem deluje kot most med svetom mnoštva in svetom enosti; ritem je most med vznemirjenostjo in mirom, med gibanjem in negibnostjo, spreminjanjem in nepremičnostjo. Vsak korak, ki ga naredimo v življenju, je pomemben. Ko najdemo svoj ritem hoje in dihanja, ko se uravnovesimo znotraj sebe, se to kaže na umiritvi srčnega utripa, cirkulaciji krvi, delovanju organov, delovanju živčnega sistema, samopozicioniranjo desne in leve strani.

2. faza, 20 minut
TRESENJE – faza ukoreninjenja, vzpostavljanja stabilnosti, čiščenja, aktivacije življenjske energije in razvijanja sposobnosti opazovanja, kaj se dogaja znotraj nas in kako zunanji dejavniki vplivajo na naše trenutno stanje.


3. faza, 15 minut
PLES V PARIH S PALICO – skozi drugega bomo spoznavali sebe in skozi palico kot neodvisni predmet raziskovali, koliko smo se sposobni predati, biti vodeni, in hkrati, kako smo sposobni voditi sami, kako odločni smo v življenju. Razvijali bomo medsebojno komunikacijo brez besed, izostrili občutek sebe, drugih in prostora v danem trenutku, v dani situaciji. Glasba bo zunanje vodilo, na katerega se bomo naslonili.

4. faza, 15 minut
POČITEK – v ležečem položaju. Pozornost bomo usmerili na dih in z njim umirili in stabilizirali notranje stanje.

2. mesec: ZVOK - VRTENJE

Krog simbolizira začetek in hkrati zaključek vsega – vse, kar je ustvarjeno, se neprestano rojeva in odmira. Krog pomeni združevanje, povezovanje in tudi umiranje. Zakon cikličnosti je eden od osnovnih zakonov univerzuma. Vse se vrti, na to nimamo vpliva, ker se vse samo dogaja. To neskončno ponavljanje, vrtenje, nas spominja, da ne moremo odkriti ničesar novega, da je že vse znano, le našim čutilom je nevidno. Drugi mesec meditacije se bomo posvečali svojemu notranjemu glasu in si razjasnili pojme, kot so instinkt, intuicija, uvid, razodetje, inspiracija.

1. faza, 15 minut
VRTENJE V KROGU Z ZVOKOM – V krogu bomo izvajali specifične kombinacije korakov in se povezovali s celoto.

2. faza, 15 minut
VRTENJE – ZVOKI AM, IM, OM, UM – Prehod v notranjost. Ti zvoki odpirajo vrata v svet izza uma, kjer se lahko odprejo določeni uvidi in razodetja o življenju.

3. faza, 15 minut
SEDENJE IN ZVOK GODALA – Stik z notranjo bitjo. Predaja zvoku. 

4. faza, 15 minut
TIŠINA– Počitek, umirjanje, stabilizacija stanja.

3. mesec: TIŠINA

Izvor vsake življenjske aktivnosti je tišina. Vsaka aktivnost/gibanje se rodi iz tišine in po krožnem zakonu univerzuma tudi odmre nazaj v tišino. Če vržete kamen v mirno vodo, se za trenutek pojavi aktivnost, ki že naslednji trenutek izgine. Kam izgine? V tišino vode, v kateri je bivala voda, preden ste vanjo vrgli kamen. Podobno smo tudi ljudje rojeni iz tišine in v tišino se znova vračamo. V tretjem mesecu meditacije bomo skozi dihanje in različne zvoke raziskovali tišino.

1. faza, 15 minut
PRENOS TEŽIŠČA / ZIBANJE ( delo v dvojicah) – S posebno metodo bomo ostajali čim dlje v stiku s tišino, s stebrom gibanja. Opazovali bomo svoje odzive na zunanje motnje. Ali smo jih sposobni sprejemati ali jih zavračamo.

2. faza, 15 minut
PLES S PALICO IN BREZ – počasno tekoče gibanje skozi prostor nam pomaga vzdrževati stabilnost in ohranjati stik s telesom in notranjo tišino.

3. faza, 15 minut
ZVOK MMM – mrmranje zvoka M z zaprtimi usti. Vdih skozi nos. Izdih globoko v predel trebuha – pod popkom.

4. faza, 15 minut
TIŠINA – vzpostavljanje popolne prisotnosti. Opazujemo, kako zvok prihaja iz tišine in izginja nazaj vanjo.

Spletna prijavnica:

9.11.19 - 1.2.2020 - INTENZIV

Mobilna prijavnica:

INTENZIV
9.11.2019 - 1.2.2020