Kristina v krogu-01

Kristina De Ventus - Yasmin

Trenutek preobrata

Ključni trenutek v mojem življenju se je zgodil na vrhuncu moje uspešne profesionalne plesne kariere, ko sem na newyorškem odru plesala predstavo z živimi ranami na nogah, ki so jih povzročili počeni žulji, pridelani med špartanskimi treningi, ki so jih vodili zahtevni plesni koreografi. Takrat sem se na odru v nekem trenutku živo zavedla, da svoje življenje živim kot lutka, ki pleše na odru to, kar od nje zahtevajo drugi. Da sem kot pohabljenka, ki umira v zaporniški celici. V tistem trenutku me je zajela neizmerna želja po življenju, želela sem si živeti to, kar sem, pobegniti iz lastnega zapora. Želela sem izražati silo življenja, ki sem jo čutila v sebi, a tega nisem smela. Vse to me je začelo ubijati, energije v meni niso bile svobodne, počutila sem se kot ptica z zvezanimi krili, od katere se je zahtevalo, naj leti. Toda kako naj vendar letiš z zavezanimi krili?

Opustila sem blišč odrov, aplavzov več nisem potrebovala. Ples pa je ostal moja največja ljubezen v življenju. Vendar sem ga začela raziskovati na drugačen način – uporabila sem ga kot orodje za globlje raziskovanje sebe in zakonov življenja. Ples je zame postal molitev, ki me povezuje z Najvišjim.

Vizija

Ples me je pripeljal do spoznanja kaj pomeni biti zares živ in delovati s strastjo. To spoznanje želim deliti z drugimi – poudarjam, deliti, nikogar ne želim v karkoli prepričevati.

Vsaka izkušnja z delom, ki ga opravljam, mi omogoča rast. Hvaležna sem. Delo z ljudmi mi je v veselje. Opravljam ga zavestno; komunikacija z ljudmi skozi gibanje, glas in tišino je postala del mene, del mojega življenja. Zavedam se odgovornosti in vpliva, ki ga puščam za seboj.

Telo je izjemen inštrument, skozi katerega izražamo to, kar smo, svojo lastno glasbo. Moj slog poučevanja postaja edinstven, individualen, kajti gradim in izpopolnjujem ga skozi nenehno opazovanje in razumevanje vsake posamezne izkušnje. Uporabljam številne telesne metode gibanja, tehnike sproščanja in različne preverjene meditacijske načine, ki človeku pomagajo, da se razvija v harmonično bitje – v bitje, ki je doseglo izgubljeno ravnovesje.