Ples

Ples je temelj, na katerem biva celotna eksistenca; je življenje samo, ki se v vidnem svetu materije izraža prek gibanja. Čim bolj je človek pretočen, gibljiv, brez upora, tem lažje se življenjska sila izraža skozi njegovo telo. Govorim o naravnem, ne-naučenem plesu – o plesu brez forme, ki je čisto izražanje energije skozi gib, ker se ne dogaja iz uma, temveč iz čistega pretoka življenjske sile, ki premika telo v neznano smer. Gibanje je pravzaprav četrta dimenzija snovnega sveta – naš vidni svet materije je ustvarjen iz štirih dimenzij: globine, širine, višine in gibanja. Človek se mora gibati, če želi spoznati sebe. Spoznavanje sebe se začne z gibanjem – ker se vse v vesolju giblje.

PROGRAM PLES:

Program poteka v obliki večurnih tematskih delavnic, enkrat ali dvakrat mesečno

ter redno, kot KONTINUIRANI PROGRAM – PLES ob torkih in/ali petkih ob 6:25 zjutraj.

priključite se lahko kadarkoli

1-krat mesečno

1.6.​ | 10. 7. | 14. 8.   

10

JULIJ / PET

18.00 – 21.00

KAKO SE SPROSTITI IN BITI NARAVEN

3-urna tematska delavnica – PLES

Parinama center

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

10

JULIJ / PET

18.00 – 21.00

KAKO SE SPROSTITI IN BITI NARAVEN

3-urna tematska delavnica – PLES

14

AVGUST/ PET

20.00 – 22.30

POVEZAVA 5 ELEMENTOV IN TELO

PLES Ishmech v naravi

Terra Anima

Radomlje

14

AVGUST/ PET

20.00 – 22.30

POVEZAVA 5 ELEMENTOV IN TELO

PLES Ishmech v naravi

2

junij 2020

6:25 – 7:25

KONTINUIRAN PROGRAM – PLES

ob torkih in/ali petkih

Parinama center

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

2

junij 2020

6:25 – 7:25

KONTINUIRAN PROGRAM – PLES

ob torkih in/ali petkih

GIBANJE in SPONTANI PLES
– UČINKOVITA TERAPIJA ZA TELO IN DUŠO

Ples je aktivnost, ki znanstveno dokazano zmanjšuje posledice stresa. Zavestno dihanje, svobodno izražanje emocij, misli ter različnih stanj skozi določene gibalne vaje ter spontani ples namreč osvobajajo pretok energije skozi mišice, ki se v obdobju stresa zakrčijo. Skozi svobodno gibanje in izražanje si pomagamo povrniti fizične meje, svojo integriteto in identiteto. Dihanje nam pomaga bolje (ob)čutiti sebe. Spontani ples, ki se ne drži nobene forme, deluje samozdravilno, terapevtsko. Skozi njega se osvobajamo frustracij, strahov, jeze, žalosti in drugih potlačenih emocij, ki nas zavirajo, da bi živeli lahkotneje. Skrbno izbrana glasba in ritmi podpirajo naše spremembe, ples in gibalne vaje v skupini pa nas povezujejo in osrečujejo. Tako je torej ples odlično orodje osebne integracije in rasti. Ponuja razumevanje in direktno izkušnjo o medsebojni povezanosti delovanja fizičnega telesa, uma in emocij, kar bi moral vedeti vsak posameznik.

KONKRETNI UČINKI SPONTANEGA PLESA

♦ Izboljšuje samopodobo, krepi samospoštovanje, samozaupanje in čuječnost. Posledično razvija čustveno inteligenco in izboljšuje komunikacijske sposobnosti.

♦ Vrača nas v stanje avtentičnosti in notranjega miru. V nas odkriva tiste plasti, ki smo jih zaradi neustreznega načina življenja prezrli, zapostavili.

♦ Zmanjšuje strah in tesnobo, občutek izoliranosti, telesne napetosti.

♦ Daje nam moč in razumevanje za odpuščanje sebi in drugim. Odpira srce in razpira dih.

♦ Zmanjšuje stres in nas uči, kako se s stresnimi situacijami soočati, kako se sprostiti in najti harmonijo v odnosih.

♦ Izboljšuje telesno zdravje, ugodno vpliva na dihalni in vaskularni sistem.

♦ Vrača življenje v telo, krepi strast do življenja in uravnoveša um, emocije in fizično telo. Omogoča nam ravnovesje in stabilnost tudi v najtežjih situacijah.

♦ Prinaša globlje razumevanje življenja. Ko se mu zares prepustimo, prinaša spoznavanje višjih stanj zavesti in odpira neverjetne možnosti kreacije.

♦ Primeren je za vsakogar. Oblika telesa, starost, spol in plesne (ne)izkušnje niso pomembne.

♦ Program Body Intelginece PLES ni ples! Je skrbno zasnovana plesno gibalna tehnika na osnovi dolgoletnega osebnega raziskovanja – to je holistična terapevtska metoda za izboljševanje življenja ljudi.